Ovocné špízy s malinovo-pomerančovou omáčkou

13. srpna 2011 v 11:18 | Ditushka |  Sladké

Ovocné špízy s malinovo-pomerančovou omáčkou

Ingredience:
Cukr - třtinový
1 lžíce
Ananas
středně velký zralý
1 ks
Banán
pevné, zralé
2 ks
Hrušky
pevné, zralé
2 ks
Fíky
zralé, čerstvé fíky
4 ks
Broskve
pevné
2 ks
Šťáva
z 1 citronu nebo limetky


Malinovo-pomerančová omáčka:
Maliny
250 g
Med
hnědý cukr nebo melasa
2 lžíce
Pomerančová kůra
a šťáva z 1/2 pomeranče









Dřevěné špízy před začátkem grilování namočíme na dvacet minut celé do studené vody.
Příprava omáčky: v mixéru rozmixujeme maliny s pomerančovou šťávou a kůrou na pyré. Omáčku ochutnáme, podle potřeby osladíme medem, cukrem či melasou a dáme vychladit do lednice. Mezitím si připravíme a rozehřejeme gril, připravíme ananas, banány, hrušky, fíky a broskve.

Ovoce oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Jednotlivé kousky napichujeme na ve namočené špízy, tak aby byly barevně zajímavé. Špízy pokapeme polovinou citronové či limetkové šťávy a posypeme hnědým cukrem. Vložíme pod gril a necháme grilovat 3-4 minuty, až začnou špízy zlehka hnědnout.
Poté je obrátíme, pokapeme zbývající limetkovou či citronovou šťávou, posypeme cukrem a necháme grilovat další tři minuty, dokud i druhá strana nezhnědne a nezačne mírně karamelizovat. K hotovým špízům podáváme malinovo-pomerančovou omáčku.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama