Dekorace míchaných nápojů

26. října 2008 v 17:39 | Didla |  Barmanka Didlunka

Dekorace míchaných nápojů


Jak je známo člověk jí i pije i očima. U míchaných nápojů to platí dvojnásob. A tak se nebojte zapojit do přípravy svojí fantazii a některým z následujících způsobů ozdobit své produkty a dovést je tak k dokonalosti.

koktejlové třešničky
Existují různé barvy - modré, červené, zelené nebo žluté.
vložka do drinků
Různé podle povahy nápoje: suché - cibulka nebo oliva, polosuché - zalomit a vložit citrónovou nebo pomerančovou kůru, sladké - třešinky nebo jiné ovoce.
spirála z kůry
Speciálním nožem na spirály skrojíme kůru dlouhou podle potřeby, někdy i z celého plodu. Lze ji namotat na tyčinku a pak jí ozdobit sklenku.
řez kůry
Slupka (okolo 2 cm dlouhá) seříznutá většinou z pomeranče nebo citrónu, zalomená nad nápojem a vložená dovnitř.
zástřik
Seříznutá slupka (pomeranče, citrónu) pouze zalomená nad nápojem, který tak díky uvolněným silicím získá aroma.
střik
Provádí se speciální stříkací lahví, kterou se do nápoje vstříkne malé množství tekutiny např. bitteru (Angostura, Rapid Bitter apod.).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama